WoonGoedkoper

Onze bijdrage

Naast het begeleiden van de aanvraag van de Starterslening, bekijken wij samen met jouw de verschillende mogelijkheden en adviseren jou welke hypotheek het meest bij jouw persoonlijke omstandigheden aansluit. Wij zijn niet gebonden aan een bank of verzekeraar en bemiddelen voor nagenoeg alle geldverstrekkers.

Bespaar honderden tot duizenden euro's op de aankoop van jouw eerste woning via de Full Service Aankoopbegeleiding door onze Erkend StartersCoach uit jouw regio!

Afspraak maken

Starterslening aanvragen

Het aanvragen van de Starterslening bestaat uit meerdere stappen. Met behulp van een stappenplan begeleiden wij jou naar de totale financiering van jouw Starterswoning. Deze financiering bestaat uit een normale hypotheek (Startershypotheek) met NHG bij een geldverstrekker naar keuze en de Starterslening van de SVn. Bekijk hieronder de procedure.

Maak een afspraak

Maak vrijblijvend een afspraak met een Erkend StartersCoach bij jou in de buurt.

Afspraak maken

Stappenplan

Stap 1 - Start contact

Neem contact met ons op en wij stellen vast of jij in aanmerking komt voor een Starterslening. Wij informeren bij de gemeente of er nog voldoende budget voorradig is. Samen vullen we het formulier VROM Starterslening van de betreffende gemeente in.

Stap 2 - Aanvraagformulier Starterslening

Bij een positieve beoordeling door de gemeente ontvang jij van de gemeente het aanvraagformulier Starterslening, checklist en een model werkgeversverklaring. Samen vullen we het SVn aanvraagformulier voor de Starterslening in. Vervolgens versturen wij voor jou het aanvraagformulier voorzien van alle gevraagde gegevens en documenten naar de SVn.

Stap 3 - Toewijzingsbrief

Bij een positieve beoordeling door de SVn, geeft de SVn een positief advies af bij de gemeente. De gemeente stuurt jou vervolgens een toewijzingsbrief, waarin is opgenomen:

  • de hoogte van de te verkrijgen Starterslening;
  • de looptijd van de Starterslening;
  • het rentepercentage van jouw Starterslening;
  • de voorwaarden waaraan jij moet voldoen om de Starterslening uitbetaald te krijgen.

Stap 4 - Hypotheekofferte geldverstrekker

Voor het resterende bedrag (verwervingskosten van de woning - minus bedrag Starterslening) vragen wij een Startershypotheek voor jou aan bij een geldverstrekker. De geldverstrekker brengt een hypotheekofferte uit die voldoet aan de voorwaarden uit de toewijzingsbrief van de gemeente.

  • Een kopie van de ondertekende hypotheekofferte sturen wij naar SVn.

Stap 5 - Hypotheekofferte Starterslening SVn

Vervolgens ontvang jij van SVn een hypotheekofferte voor jouw Starterslening. Daarbij ontvang jij

  • een toelichting op de Starterslening;
  • de Algemene Bepalingen voor Geldleningen van SVn. Hierin staan de leningsvoorwaarden.

Zodra jij de hypotheekofferte van SVn hebt geaccepteerd en alle benodigde stukken zijn verzameld, versturen wij deze naar SVn.

Stap 6 - Notaris

Zodra jij aan alle voorwaarden hebt voldaan ontvang jij van SVn en de geldverstrekker een acceptatiebrief. SVn en de geldverstrekker maken de stukken op en sturen deze vervolgens naar de notaris. Met de notaris maak jij een afspraak voor het passeren van de aktes. Wij begeleiden jou tijdens het passeren van de aktes bij de notaris.

  • Beide leningen (Starterslening en hypotheek) moeten gelijktijdig passeren.